Több darab
olcsóbb!
Kedvezmények tovább »
Beszámolók
kolloid
fogyasztóktól
Kolloid VÉLEMÉNYEK »

A kolloid terápia lényege


Kolloidnak azokat az anyagokat nevezzük, amelyek részecskéinek mérete nagyobb ugyan mint az atomok és a molekulák mérete, azonban szabad szemmel még nem láthatóak, éppen ezért mikroszkópikus vizsgálat nélkül lényegében nem is lehet megkülönböztetni az atomoktól és a molekuláktól. A kolloid részecskék jellemzője, hogy mikroszkóppal még éppen nem láthatók, ultramikroszkóppal már érzékelhetők, elektronmikroszkóppal pedig szemmel is jól láthatóak.

Ezüst kolloid oldat

A részecskék 0,01-0,001 mikron átmérőjüek, annyira aprók, hogy azok állandó közegben sem oldódnak fel, mindvégig lebegő állapotban maradnak. A részecskék Brown-féle (rendszertelen) mozgást végeznek (A részecskék állandó mozgásban vannak, folyton ütköznek egymással, változtatják mozgásirányukat.) Amennyiben a részecskék leülepednek, már nem beszélhetünk kolloidokról!

A kolloid részecskék további jellegzetessége, hogy képesek áthatolni a sejtfalon, így hatásaikat a sejten belül fejtik ki, valamint kis tömegükhöz képest nagy felülettel rendelkeznek, és a gázokon kívül bármit képesek megkötni.

A kolloid elnevezés hagyományosan a görög ’kolla’ szóból származik, ’enyvszerűt’ jelent. Thomas Graham a kolloidok felfedezője azután nevezte el, hogy úgy vélte, a kolloidok legmarkánsabb képviselője maga az enyv.

A kolloid terápia az orvostudomány számára nem ismeretlen, mivel az oldatok alapját képező nemesfémekkel már a régi korokban is gyógyítottak.

  • Az arany gógyító hatásairól már a Bibliában is említést tesznek. Mózes türelmetlen és feszült népének aranyat adott „nyugtatóként”. 
  • Az ezüst gombaölő és antibakteriális hatásait pedig már ismerték az ókori görögök és rómaiak is. A korszakban megfigyelték, hogy az „ezüsttel tartósított” italok hosszabb ideig frissebbek maradtak.

A valódi arany –és ezüstkolloid, nemesfém részecskékből áll, nem pedig ionokból. A bennük lévő nano méretű részecskék felülete maximális, másként fogalmazva a lehető legnagyobb a biohasznosulásuk. Ezért a termékek garanciát jelentenek a hatékonyságára. A valódi kolloid oldatokat a tisztaság, a természetesség és a hatékonyság jellemzi.

A kolloidokat a szervezet könnyen felszívja, és hatékonyan fel tudja használni.

A kolloid oldatok otthoni, terápis jellegű használatát megkönnyíti az a tény is, hogy az arany –és az ezüstkolloid kapcsán nem mutattak ki ismert mellékhatásokat, így biztonsággal fogyaszthatóak.
A két oldat párhuzamosan is alkalmazható, csupán arra kell figyelni, hogy legalább 1 óra teljen el fogyasztásuk között.

Tudni kell továbbá azt is, hogy az Európai Únió az ezüst kolloidot nem engedélyezte belső fogyasztásra (az erős gyógyszerlobbi miatt), így bár lehetnek forgalomba ezüst kolloid tartalmú készítmények, azokon nem szerepelhet az "ezüst kolloid" kifejezés.

A kolloidok fogyasztása belsőleg


Az ajánlott napi mennyiség felnőtteknek 20 - 50ml adagolása napi 2-4 alkalommal. 6 éves kor felett gyermekek számára is adhatóak, ez esetben 1 kavéskanálnyi arany -és ezüstkolloid menynisége már bőven elegendő!

Kolloid fogyasztás belsőleg

Az aranykolloid legjellemzőbb tulajdonsága a szellemi és mentális funkciók erősítése, valamint mozgásjavító tulajdonságai is sokaknak okoznak pozitív tapasztalatot. Tovább az aranykolloid hatásaihoz

Az ezüstkolloid amolyan második immunrendszerként funkcionál a szervezetbe jutva. Kutatások szerint mindösszesen 6 percre van szüksége ahhoz, hogy megközelíthetőleg 650 baktériumot és kórokozót semlegesíteni tudjon. Tovább az ezüstkolloid hatásaihoz

A kolloid oldatokat manapság már nem csupán a házi –és természetes orvoslásban alkalmazzák hanem a modern orvostudományban is. Előfordul például, hogy a kolloidokat intravénásan juttatják a szervezetbe. Kutatások szerint:

  • Ilyenkor a kolloid oldatok segítik megőrizni a megfelelő ’kolloid ozmotikus nyomást’ a vérben. Amennyiben az ozmotikus nyomás csökken, akár fehérjevesztésessel járó enteropathia - , vagy veseelégtelenségek is kialakulhatnak,
  • illetve növelhetik az ereken belüli térfogat mértékét.

Természetesen, magától adódik, hogy aki allergiás az aranyra vagy az ezüstre, az ne fogyassza a nemesfémekből készült  kolloid oldatokat!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók