Több darab
olcsóbb!
Kedvezmények tovább »
Beszámolók
kolloid
fogyasztóktól
Kolloid VÉLEMÉNYEK »

10+1 gyakori kérdés és válasz a kolloidokról


1. Mire jó az arany –és az ezüstkolloid?

Az aranykolloid legfőbb tulajdonsága az agyi funkciók erősítése, valamint az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatási a leginkább kiemelendőek. A kolloid arany hozzájárul továbbá a szív –és érrendszer erősítéshez, a káros szenvedélyek (pl.: dohányzás és alkohol) leküzdéséhez. Javít a hangulaton is.

A kolloidok hatásai

Az ezüstkolloidot egyedülálló immunerősítő hatási tették népszerűvé. Ezenkívül a kolloid ezüst gombaölő tulajdonsággal bír, és elősegíti a szervezet belső tisztítását.

Az arany –és ezüstkolloid, hogy együtt, napi rendszerességgel fogyasztva támogatják az immunrendszer működését, növelik a vitalitást és az élettartamot, külsőleg kitűnő fertőtlenítők.

2. Mit nevezünk kolloidnak?

A kolloid egy kémiai megnevezés, a görög ’kolla’ (jelentése: enyvszerű) szóból ered.  A kolloid jellegzetessége, hogy  részecskéinek a mérete meghaladja az atomokét és a molekulákét, azonban szabad szemmel még nem láthatóak. A kolloid részecskék általános mérete 1-500 nanométer közötti. Részecskéik állandó, ún. Brown-féle (rendszertelen) mozgást végeznek. Amint a részecskék leülepednek, már nem beszélhetünk kolloidról!

3. Miről ismerhető fel az arany –és az ezüstkolloid?

A valódi ezüstkolloid színe a sötét borostyán teához hasonlít: sárgás, barnás, vöröses árnyalatú. Íztelen.
Az aranykolloidnak világos-piros színe van, és íze olyan, mint a csapvízé.

4. Mennyit javasolt fogyasztani az arany -és az ezüstkolloidból naponta?

Az általunk forgamazott termékekből naponta 20-50 ml az ajánlott mennyiség, ezt 3-4 alkalomra bontva fogyassza el a nap során. Az oldatot kis ideig öblögesse szájüregében, mielőtt lenyelné.

Az arany –és az ezüskolloid párhuzamosan is fogyasztható, ajánljuk azonban, hogy körülbelül 1 óra teljen el a két oldat alkalmazása között.

5. Még nem hallottam a kolloidokról, mit kell tudnom azok általános hatásfokairól?

A kolloid részecskék apró méretűek, azonban méretükhöz képest nagy felülettel rendelkeznek, és a gázokon kívül képesek bármit megkötni. További jellegzetességük, hogy képesek áthatolni a sejtfalon, így hatásaikat a sejten belül is kifejtik.

Az arany –és ezüstkolloid hatásai a felszívódás után rövid időn belül érzékelhetőek. Tiszta, természetes és hatékony termékek!

6. Mindenkinek ajánlott a kolloidok fogyasztása?

A kolloidok fogyasztása egyedül a nehézfémekre allergiások számára nem ajánlott. Aki az aranyra és az ezüstre allergiás, az ne kezdjen hozzá az arany / ezüstkolloid alkalmazásához.Általános vélekedés szerint 6 éves kórtól a gyermekek is fogyaszthatják.
Az ezüstkolloid ajánlott terhes nőknek is.

Megjegyzés: Amennyiben esetleg mégis kétsége merülne fel a kolloid-kúra megkezdése előtt, keresse fel háziorvosát!

7. Hogyan kell tárolni a kolloid oldatokat?

A kolloid oldatokat tárolja száraz és hűvös helyen, páldául a konyhaszekrényben. Ne tegye ki az üveget napfény hatásának, és ne is hűtse/fagyassza le.

8. Ha először készülök kolloidokat fogyasztani, akkor mire kell még ügyelnem a  kiszerelés megfelelő tárolásán kívül?

A kolloid oldatok extrém meleg és hideg hatására egyaránt veszíthetnek minőségükből, a mozgásban lévő részecskék az üveg aljára ülepednek, és lényegében ekkor megszűnik az értékes kolloid oldat. A pontos tárolási feltételeket mindenképpen be kell betartani.
Az üvegbe soha se igyon bele, hiszen külső szennyeződések keletkezhetnek illetve juthatnak a kolloid oldatba, mindig mérje ki egy pohárba/bögrébe a fogyasztásra szánt adagot.

Az ezüstkolloid adagolásához ne használjunk fém kanalat, mivel a fém hatására az ezüstionok elveszítik pozitív töltésüket, azaz gyógyászati célokra alkalmatlanná válnak.

9. Biztonságosan fogyasztható az arany –és ezüstkolloid?

Az arany –és ezüstkolloid oldat alkalmazása során ismert mellékhatásokról még nem számoltak be, ennek fényében, igen, biztoságosan fogyaszthatóak.10. Hallottam a „kék ember” történetét, akinek állítólag az ezüstkolloid rendszeres fogyasztása következtében kékre színeződött a bőre. Valóban elszíneződik az ezüst hatására az emberi bőr?

A történet szerint Paul Karason 1990-es évek elején kezdte el az ezüstkolloidot fogyasztani, mivel hallott a kolloid ezüst fiatalító és egészségmegőrző hatásairól. Karason legalább napi 2 dl ezüstkolloidot fogyasztott, és szervezetében olyannyira megugrott az ezüstkomponensek száma, hogy bőre kékeslilára szineződött, kialakult az  ’ Argyria' nevű betegség.
Az elváltozás következtében Paul Karason keveset mutatkozott a nyilvánosság előtt, ám saját elmondása szerint egészsgéesebb lett az ezüstkolloid fogyasztásától, ízületi panaszai is elmúltak.

Karason saját elmondása szerint nem rendelte az ezüstkolloidot, hanem ő maga próbált meg előállítani egy ezüst oldatú szert, amely végül bőre elszíneződését okozta.
A fém részecskék hiányában, egy ionos oldat keletkezett. Tudni kell, hogy az argyriát az ezüst fehérje, az ionos ezüst, a házi ezüstkolloid generátor által készített ezüst és más ezüst anyagok válthatják ki.

Paul Karason 62 éves korában, 2013-ban elhunyt. A halálának oka szívroham volt, amelyet nem az argyria betegség váltott ki. A férfi erős láncdohányos volt, felesége szerint ez okozta halálát.

Megjegyzés: A valódi ezüstkolloid, természetes fém részecskéivel nem okozhat argyriát, különösképpen akkor nem, hogyha betartják az ajánlott napi fogyasztás mennyiségét (20-50ml), vagy az orvos által előírtakat!

10+1. A gyakorlatban is használnak kolloid oldatokat?

A házi orvoslás területén kívül is alkalmazzák és használják a kolloid oldatokat. Az ezüstkolloiddal az USA-ban például az égési sérülteket gyakorta kezelik, fertőtlenítőként és a sérülés gyógyulását elősegítő szerként használják.
Hongkongban, ezüstkolloidot tartalmazó spray-vel fertőtlenítik és tisztítják metrókocsikat.
A ’Natural News’ internetes honlap közlése szerint az aranykolloid az egyik a leghatékonyabb hangulatstabilizátor, továbbá képes enyhíteni a premenstruációs tüneteket is.